Sāļais pīrāgs

12. novembris, 2016

Rimi

Sastāvdaļas

  • sviests 300 g
  • ola 1 gab.
  • milti 1 glāze (vai tik, kamēr mīkla nelīp pie rokām)
  • šķipsna sāls
  • Pildījumam:
  • maltā gaļa 500 g
  • vārītas pupiņas 150 g
  • sīpols 1 gab.
  • krējums 3 ēdk.
  • tomātu mērce 3 ēdk.
  • ķiploks 3 daiviņas
  • eļļa cepšanai
  • garšvielas pēc izvēles
  • Kartupeļu biezenim:
  • kartupeļi 3 lieli
  • burkāns vai saldais kartupelis 1 gab.
  • sviests 3 ēdk.
  • šķipsna sāls

Gatavošana

Pamatni gatavo kā klasisku smilšu mīklu – sviestu samīca ar miltiem, pievieno olu un ierastā cukura vietā liek sāli. Mīklu uz 30 min. ieliek ledusskapī.

Gaļas pildījumu gatavo līdzīgi kā gaļas mērci, taču pildījums nedrīkst būt šķidrs. Uz pannas apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, pievieno malto gaļu, sutina, līdz mīksta. Pievieno vārītas pupiņas, krējumu, tomātu mērci un garšvielas pēc garšas. Maltās gaļas masu var bagātināt pēc saviem ieskatiem, piemēram, pieliekot vēl kādus dārzeņus.

Kartupeļu biezeni gatavo kā klasisku biezeni – uzvāra nomizotus kartupeļus, sastampā ar stampu, pievieno sviestu vai pienu, garšvielas. Saldo kartupeli vai burkānu pievieno ne tikai saldenās garšas, bet arī krāsas dēļ. Biezenim var piebērt arī rīvētu sieru.

Ar smilšu mīklu vienmērīgi izklāj cepamo formu – šā pīrāga cepšanai vislabāk izmantot tartes formu. Virsū liek gaļas masu, ko pārklāj ar kartupeļu biezeni.

Pīrāgu liek cepties krāsns zemākajā līmenī, cep 180 grādos apmēram 35 minūtes, atlikušās 5–10 minūtes cep 200 grādos, paceļot pannu augstāk, lai apbrūnē pīrāga virskārta. 

Pievienot komentārus

Reģistrēties
Rimi login