Rimi

Klāvs Smildziņš

Pupiņu un sēņu sautējums, kas gatavots uz ugunskura

Pavasaris ir laiks, kad gatavot dabā ir īpaši aizraujoši. Šoreiz Rimi Bērniem eksperti Lība un Klāvs Smildziņi kopā ar ģimeni pagatavoja gardu pupiņu un sēņu sautējumu uz ugunskura. Izmēģini ko jaunu, garšām bagātu un atceries procesā iesaistīt bērnus!

Pagatavošanas laiks: 2 h 20 min. + pupiņu izmērcēšana.
Porcija: 8 personām.

Nepieciešams:
500 g balto vai raibo pupiņu 
3 veidu sēnes (šampinjoni, šitake, portobello; katras pa 1 iepak.)
700 ml tomātu mērces ar saulē kaltētiem tomātiem “Selection by Rimi”
2 burkāni 
1 selerijas sakne
2 buntītes pētersīļu 
300 g krējuma
1 iepak. apaļo tortillu 
Eļļa cepšanai 
Sāls, pipari pēc garšas 

Pagatavošana: 
Katlā, kas uzlikts karsēties uz ugunskura, lej eļļu. Pievieno sagrieztu selerijas sakni, burkānus un sēnes. Klāt lej tomātu mērci un apmaisot sautē apmēram 5–10 minūtes. 

Ieber izmērcētas pupiņas (var izmantot arī konservētas, bet tad garša būs citādāka). Lej ūdeni trīs reizes vairāk nekā katla saturs. Ūdens novārīsies un pupas būs gatavas pēc apmēram divām stundām. Pētersīļus, sāli un piparus pievieno pēc garšas. 

Tortillas sagriež četrās daļās. Uzver uz kociņa, apslaka ar eļļu un grauzdē uz ugunskura. Jāuzmanās, lai kociņus neliktu pārāk tuvu ugunij. 

Pupiņu un sēņu sautējumu ēd ar krējumu un tikko pagatavotiem tortillas čipsiem!

Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv

14. aprīlis, 2020

Pievienot komentārus

Reģistrēties
Rimi login