Pikantā ķirbju krēmzupa

11. novembris, 2016

45 min

4 personām

Rimi

Sastāvdaļas

  • Ķirbis - 0,9 kg
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploks 3-4 daivas
  • Kajennas pipari ½ tējk
  • Dārzeņu buljons 1,5 L
  • Olīveļļa– 2 ēdamk
  • Piena spēks – 200 ml
  • Sēklu kraukšķis Rimi Mani gardumi – 70 g (dažādu sēklu cepumi)

Notīri un sagatavo visas sastāvdaļas.

Sagriez ķirbi un sīpolus mazākos gabalos.

Olīveļļā sautē sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno ķirbja mīkstumu un ķiplokus.

Sautē vēl 3-5 minūtes un pielej buljonu.

Buljona vietā vari izmantot arī ūdeni, tad noteikti pievieno vēl dažādus zaļumus un sāli.

Kad ķirbji kļuvuši mīksti, samal krēmīgā zupā.

Sildi un pievieno piena spēku.

Neuzvāri, jo piena spēks, var sarauties kunkuļos. Ja tā notiek, sablenderē to vēlreiz.

Pasniedz ar sēklu kraukšķi, bet papildus pievieno ķirbju sēklu eļļu.

Pievienot komentārus

Reģistrēties
Rimi login