Ābolu dzērveņu kraukšķis

11. novembris, 2016

50 min

4 personām

Rimi

Sastāvdaļas

  • Pilnu graudu auzu pārslas 80 g
  • Kanēlis 1 ēdamk
  • Medus 2 tējk
  • Dzērvenes 4 ēdamk
  • Āboli 3-4 gab
  • Jogurts -400 ml

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Auzu pārslas sajauc ar kanēli un medu. Kārto 4 trauciņos vai krūzītēs.

Apgrauzdē cepeškrāsnī 10 – 15 minūtes.

Ber pa virsu dzērvenes un kārto ābolu šķēlītes.

Liec atpakaļ cepties un cep 20-25 minūtes, līdz gatavībai.

Pasniedz ar jogurtu.

Ābolus labāk izvēlēties saldākus, vai miksēt kopā, piemēram, ar bumbieriem, lai nebūtu nepieciešams pievienot vēl saldumu.

Pievienot komentārus

Reģistrēties
Rimi login