Pikniks brīvā dabā. 4 recepšu idejas, kuras bērni var pagatavot paši

Sildoties ap ugunskuru, dzestrajā rudenī joprojām var sarīkot skaistu pikniku dabā un no dažādām šajā sezonā pieejamām dabas veltēm pagatavot vienkāršus ēdienus. Šobrīd mežā var atrast brūklenes, apšu kundziņus un citus gardumus.

Grilētās pusdienas

Porciju skaits: 2 cilvēkiem.
Gatavošanas laiks: 15 minūtes.

Nepieciešams:
0,5 kg novārītu mazo kartupeļu
Gaļas bumbiņas “Rakvere” (ja vēlies, pagatavo tās pats, izmantojot malto gaļu, rīvmaizi, olu, šķipsnu sāls un piparus)
Mājas tomāti
Zaļumi

Pagatavošana:
Kartupeļus un gaļas bumbiņas sprauž uz iesma un grilē, līdz kartupeļi apbrūnējuši un bumbiņas labi izcepušās. Pasniedz ar sagrieztiem mājas tomātiem un zaļumiem.

Rīvmaizē panēts siers

Porciju skaits: 4 cilvēkiem.
Gatavošanas laiks: 15 minūtes.

Nepieciešams:
4 gab. “Camembert” siera 
Rīvmaize
Ola
Brūkleņu ievārījums
Balzamiko

Pagatavošana:
Sieru apviļā sakultā olā un rīvmaizē. Liek uz iesma un cep virs karstām oglēm, līdz siers nedaudz pakūst. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu un balzamiko.

Meža ogu maize

Porciju skaits: 4 cilvēkiem.
Gatavošanas laiks: 10 minūtes.

Nepieciešams:
4 šķēles rudzu maizes
100 g siera “Ricotta”
2 saujas dažādu ogu (mellenes, mazās zemenes, brūklenes)
Piparmētra
Šķidrais medus

Pagatavošana:
Uz maizes smērē “Ricotta” sieru, kārto ogas un piparmētru lapiņas. Maizītes pārlej ar medu un pasniedz.

Sviestā ceptu sēņu uzkoda

Porciju skaits: 4 cilvēkiem.
Gatavošanas laiks: 15 minūtes.

Nepieciešams:
400 g apšu beku vai gaileņu
80 g sāļā krēmsiera
4 šķēles rudzu maizes
Sviests cepšanai
Pāris diļļu kātiņu 

Pagatavošana:
Uz nelielas uguns sviestā apcep sagrieztas sēnes. Uz rudzu maizes smērē krēmsieru. Apceptās sēnes kārto uz maizes un pārber ar sagrieztām dillēm.

Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv 

17. septembris, 2020

Pievienot komentārus

Reģistrēties
Rimi login