Lieldienu svētku galds. Foto idejas!

11. aprīlis, 2017

Šogad Lieldienas svinamas 16. un 17. aprīlī. Esam sagatavojuši krāšņas, bet vienkāršas foto idejas, lai galdam piešķirtu eleganci un svētku noskaņu.


 

Lieldienas nav iedomājamas bez krāsotām olām, vari tās ne tikai ēst, bet arī izmantot kā galda svētku rotu! Stikla traukā liec krāsotas olas un pūpolu vai tikko izplaukušu koku zarus.


Šobrīd pilnā sparā mostas daba un, klājot galdu, noteikti izmanto to! Pavasara ziedus - prīmulas, krokusus vai narcises - iestādi kādā puķpodā, paplātē vai pat vecu vecā šujmašīnas atvilktnē. Kompozīcija Lieldienu galdu padarīs nedaudz neparastu, bet vienlaikus piešķirs tai greznu "odziņu".


Ja šobrīd uz palodzes audzē dīgstus vai sīksīpolu lokus, tad arī tos vari likt lietā! Koka traukā vai karotē kārto tos ar visu zemi - tas būs skaists dekors un vienlaikus garšaugs, ar ko svinētāji varēs bagātināt savu maltīti.

Variācija! Zemi noklāj ar sūnām un kārto tajās krāsotās olas vai nelielus šokolādes gardumus.


Ziedus liec kāposta vāzē! Kāpostgalvā ar nazi izgreb tik lielu caurumu, lai tajā varētu ielikt neliela izmēra vāzi vai burciņu. Trauku ievieto kāpostā, ielej tajā ūdenī un kārto ziedus.


Par nelielu vāzi var kalpot arī olu čaumalas, tajās liec pavasara ziedus - kalanhojas, sniegpulkstenītes vai vizbulītes ar sūnām. Čaumalu trauciņus kopā ar nokrāsotajām olām liec kartona olu bretē. 


 

Vēl viens Lieldienu simbols ir zaķis, to vari stilizētā veidā pagatavot pats. Ņem viegli lokāmu metāla stiepli, izveido olām kroņus, kas atgādina zaķa ausis.

Variācija! Olām ar flomāsteru uzzīmē dažādu emociju sejas, tās apvienojumā ar zaķa ausīm izskatīsies īpaši amizanti. Ierosmei noskaties video padomu Jaunas idejas olu krāsošanai un dekorēšanai!


 

Zaķa ausis vari uztaisīt arī no auduma, nepieciešams apmēram 35 cm garš un 7 cm plats auduma gabals. Audumu aptin ap olu, augšā ar lentu vai biezāku striķi sasien, galus slīpi nogriez tā, lai izskatītos pēc lielām zaķa ausīm.


 

Svētkos ciemiņus cienā ar  bērnu krāsotām olām, lapu salātiem, kraukšķīgiem burkāniem un redīsiem, svaigām vai žāvētām ogām un pastilām. Deserta galdā cel torti, ogu tarti vai pašceptus kēksiņus. Slāpes veldzē ar Latvijā ražotu zelteri vai limonādi.


Priecīgas Lieldienas! 

P.s. Sirsnīgs paldies Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam par silto uzņemšanu.
 

Foto autors: Kristaps Bergs

Pievienot komentārus

Reģistrēties
Rimi login